Historie

Historie om Rosenborg

Rosenborg Ballklubb har en lang liste med mange ulike meritter opp gjennom tidene, blant annet å ha vunnet tretten sesonger på rad i tippeligaen fra 1992 til 2004. De har også kvalifisert seg til de to store europeiske turneringene, mesterligaen og europaligaen i hver sesong mellom 1995 til 2007. 

De har prestert over all forventning i mange av de 11 sesongene de har vært med i mesterligaen. Det som blir beregnet som den største bragden var når de kom til kvartfinalen i 1997, etter å ha slått AC-Milan 2-1 på bortebane i Italia. I tillegg til å ha bemerket seg i Italia så har de også slått mange andre store lag rundt omkring i Europa. Senest i 2007 slo de Valencia både på hjemme og bortebane og de har også vunnet mot blant annet Real Madrid, Dortmund og FC Porto. De har også spilt uavgjort mot de store lagene Chelsea, Arsenal, Juventus, Bayern München og en rekke andre store lag u Europa. Totalt står RBK med 128 kamper i de to europeiske turneringene, som er langt flere enn de andre norske klubbene har. 

Med denne historien som Rosenborg har bak seg er vi svært spente på hvordan det utarter seg i løpet av gruppespillet i Europaligaen 2019. Følg med videre på denne bloggen for å kontinuerlig oppdateringer rundt rosenborg og hvordan vi tror veien videre i Europa blir for Rosenborg Ballklubb.