Kampanalyser

Kampanalyse RBK – LASK

Foto: Ronald Zak / AP

Hjemmelaget starter svært godt og har god kontroll over RBK på Linzer stadion i Østerrike. Lask presser gjestene og produserer flere gode sjanser, der det bare er flaks at det ikke blir mål. Godt keeper-spill av Andre Hansen under et par angrep, spesielt da han redder en stor sjanse da Tetteh kliner til fra 11 meter. RBK har kun 38,6 i ballprosent og er klart underdogen i denne kampen.

Etter hvert kommer RBK mer inn i kampen, og får til et par gode muligheter, men disse ble sløst bort med upresise pasninger. Rett før pause er det LASK´s kaptein James Holland som får en halvgod corner fra Peter Michorl. Holland presterer å sende ballen i nettet ved hjelp av magen, og det står 1-0 til LASK.

Tidlig i andre omgang får LASK en kjempesjanse da forsvaret til RBK slurver, men heldigvis chipper Klauss ballen utenfor. Her kunne det fort stått 2-0 om spissen hadde gjort en bedre avslutning. Presset fra østerrikerne ble rett og slett for stort for gjestene og RBK slet med å organisere angrepsspillet sitt. RBK har nå spilt sin første kamp i Europa Leauge-gruppespillet og har nå fått en vekker for hvilket nivå de nå konkurrerer mot.