Kampanalyser

Kampanalyse RBK – PSV

Det man håpet skulle være festaften på Lerkendal stadion i dag, endte rett og slett opp med et katastrofalt resultat for Rosenborg mot PSV i den andre gruppespillkampen. Allerede etter 14 minutter spilt kommer det første målet til PSV; kaptein Pablo Rosario har marginene på sin side og skyter via en Rosenborg-fot og inn i mål. Resten av 1. omgang preges av et RBK som ikke henger med på tempoet til PSV og er alt for dårlig i duellspillet. I løpet av første omgangen vant RBK kun 44% av duellene, som også resulterte i mye balltap på midten. PSV utnytter dette til det fulle og kontrer inn både 2 og 0-3 målet seint i 1. omgang. Rosenborg går altså inn til pause hvor de har produsert så godt som ingenting, null skudd på mål og de har ikke vært i nærheten av truende engang. De spiller rett og slett en meget svak omgang, og går ut med et dårlig utgangspunkt for den 2. omgangen.

Horneland ser nok sitt snitt til å få endret på dette svekkede Rosenborg-laget i pausen, og etter et drøyt kvarter inn i 2. omgang kommer Søderlund og Konradsen inn på banen. Dette skal vise seg å løfte RBK opp og frem, de klarer å holde ballen bedre i laget og har flere fine kombinasjonsspill som ender i flere sjanser foran mål. I det 70. minutt for RBK endelig betalt for det presset de har lagt inn de siste 10 minuttene, og Adegbenro får lirket inn et mål ut i fra en god Corner av Gjermund Åsen. De fortsetter å presse på videre utover i 2. omgang, men PSV har noen kvaliteter som RBK ikke innehar og klarer også å sette Spikern i kista med et 4. mål i det 78 minutt.

Hele kampen bærer preg av at RBK ikke henger med på tempoet til PSV og blir nummer to i alt i hele kampen, og det ser ut som de spiller med lav selvtillit. Selvom de tok seg opp i midten av andre omgang, kan man konkludere med at det som vi og RBK-fansen håpte skulle bli et skikkelig kalas, endte i et mareritt. Rosenborg står nå med 0 poeng på to spilte kamper og er det eneste laget i gruppe D som ikke har tatt noen poeng. Vi håper og tror at de skal klare å snu denne trenden, og begynne å sanke noen poeng så de kan komme seg videre i Europaligaen.