Kampanalyser

Sporting CP – Rosenborg

Det som var en god mulighet til å skaffe seg poeng mot et svekket Sporting CP, endte på et skuffende vis med et 1-0 tap. I første omgang var det Rosenborg som var det beste laget, og skapte flere sjanser som kunne endt opp i mål. Men det var tydelig et RBK lag som slet med besluttsomheten, så de fleste målsjansene endte med ingenting. Før pause kom det to store sjangser som skilte seg ut fra begge lag, men tverra var det eneste hinderet som nektet ballen å gå i mål. Derfor kunne det like gjerne stått 1-1 til pause enn 0-0. Begge lagene spilte med høy intensitet i 1. omgang, men det ble for lite etablert spill fra begge lag som resulterte i en generelt kjedelig 1. omgang.

Til pause står det 0-0 og det ser ut til at Rosenborg har mulighet til å hente inn 3 poeng, men når David Akintola ikke presterer under store muligheter blir det vanskelig. Akintoa har bidratt med svært lite den siste tiden. Når Sporting får en skuddmulighet går ballen via en Rosenborg fot, før Bolasie header ballen via Hovland, noe som gjør redningen vanskelig for Andrè hansen, og ballen går i mål. Konradsen får en kjempesjanse åtte minutter senere, men presterer å bomme på ballen. Det blir 1-0 til Sporting og Rosenborg står fortsatt med 0 poeng i Europaligaen.

Med et poengsnitt på 0,36 poeng per kamp og 13 kamper uten seier Europaligaen, blir fokuset fremover og ikke «slå» rekorden på 15 kamper i Europaligaen uten seier. Det er fortsatt en ørliten sjanse for at RBK kan gå videre, men da må de rett og slett heve seg om de skal ha en sjanse på dette nivået samtidig som de må ha marginene på sin side.

Foto:  Foto: Armando Franca / AP Photo / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *