Kampanalyser

Rosenborg – Sporting CP

Dessverre endte også denne kampen med et 0-2 tap for Rosenborg Ballklub og deres håp om avansement i Europaligaen er borte. Rosenborg har nå hatt 14 strake tap i Europaliga sammenheng, og er nå en kamp unna og tangere en rekord på flest antall kamper tapt på rad i denne turneringen. Denne høsten startet så godt for RBK, de var en kamp unna å kvalifisere seg til det gjeveste av det gjeveste- nemlig Champions League. Istedenfor ender det med en flause av et gruppespill fra dem og de holder rett og slett ikke det nivået som trengs.

Kampen startet på et rolig vis med få sjanser fra begge lag, men allerede etter 16 minutter spilt fikk Sporting sin første scoring. Det var tydelig at allerede da gikk lufta ut av RBK spillerne, og det virket som de ikke hadde troa på at det var mulig å snu. Videre i kampen er det portugiserne som har styringen på Lerkendal, og Bruno Fernandes banker ballen inn bak sisteskansen til Rosenborg. Selv om RBK produserer et par sjanser i løpet av første omgangen hadde Sporting god kontroll.

2. omgang var preget av Sporting CP var fornøyd med den innsatsen de hadde lagt ned i første omgang, og la seg bakpå med engang de gikk ut på gressmatta for å spille de siste 45. Det ble derfor kun ett par målsjanser til i løpet av den siste omgangen, hvor både Sporting var nære ved å øke til 0-3 og at RBK skulle sette inn 1-2 målet. Det endte dessverre med ingen flere scoringer for Rosenborg sin del, og eventyret i Europa er over for denne sesongen.

Fokuset til Rosenborg fremover bør være å konsentrere seg om Eliteserien så de får kjempet seg opp på 3 plass. Hvis de ikke klarer dette vil det ikke bli noe Europaliga på de neste år, som vil være et stort nederlag for klubben. Vi får også håpe at de klarer å vinne den neste kampen i gruppespillet, så vi slipper å være vitne til at de tangerer en sånn type rekord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *