Kampanalyser

Rosenborg – LASK Linz

Rosenborg spilte for å opprettholde sin ære i gårsdagens kamp mot LASK Linz, men endte dessverre med at de tangerte en pinlig rekord. Trollungan har nå spille 15 kamper på rad i Europaligaen uten en seier, og sist gang de vant en kamp i Europaligaen var i 2017 mot Vardar.

Kampen startet på et fryktelig vis når LASK spilleren Goiginger skrudde ballen fra cornerflagget og inn i mål. Rett før pause utlignet Maars Johnsen til 1-1 etter nydelig angrepsfotball fra Trønderne. Dermed stod det 1-1 til pause, noe som la grunnlaget for at RBK hadde en sjanse i 2. omgang.

Dessverre startet 2. omgang på et dårligere vis, og 10 minutter inn i omgangen fikk LASK spilleren Dominik Frieser stå helt alene og putte inn 1-2 scoringen. TV2-ekspert Jesper Mathisen uttalte at forsvarsspillet var på miniputtnivå, og han nesten ikke kunne tro hva han så. Videre i omgangen ble det ikke flere store sjanser for noen av lagene og det endte med 1-2 tap for RBK.

I tillegg til å tangere rekorden på 15 kamper uten seier, satte de en helt ny pinlig rekord. De er det første laget som har tapt de 5 første Europaliga gruppespill-kampene to sesonger på rad. De holder rett og slett ikke nivået til å være med i Europaligaen, og det vil muligens gå 2 år til neste gang de får spilt i denne turneringen. Vi får håpe og tro at noen endringer vil skje, for 2019 har vært et mareritt for RBK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *