Kommende kamper

LASK Linz – Rosenborg

Førstkommende torsdag 19.09 er det duket for første kamp i gruppespillet for RBK i Europaligaen 2019/2020. Turen går ned til Østerrike for å spille mot LASK Linz som ligger 2.Plass i Østerrikes øverste divisjon (Tipico Bundesliga).
Sesongen for Østerrikerne har nylig begynt og det har kun blitt spilt 7 kamper hittil. Disse 7 kampene har endt med 5 seiere, en uavgjort og ett tap for LASK Linz, som viser at de har kommet godt i gang fra start og er i brukbar form. De ligger nå 5 poeng bak 1. plassen Red-Bull Salzburg som har startet sesongen med 7 av 7 seiere, og 1 poeng foran 3. plassen Wolfsberg som de tapte mot i den 6 kampen.

Rosenborg startet sin sesong under all forventning og under-presterte i forhold til sesongen før, til sammenligning hadde rosenborg 3 tap, 3 uavgjort og 1 seier. Utover i sesongen har de forbedret seg betraktelig og har klatret sakte men sikkert oppover tabellen. De ligger nå på 4. plass i eliteserien 10 poeng bak Molde som ligger på 1. plass, med 8 serierunder igjen av sesongen.
Siden midten av Juli har RBK spilt kvalifiseringskamper for å komme til gruppespillet i Champions League. De imponerte stort her og kom helt til siste kamp i kvalifiseringen hvor de møtte Dinamo Zagreb i playoff, hadde de vunnet denne ville de kommet til gruppespillet i Champions League. Dessverre endte dette med et surt tap som resulterte i at RBK heller skal spille gruppespill i Europaligaen. Selv om det var en skuffelse at de ikke kom seg til CL, er likevel Europaligaen en stor mulighet for Rosenborg å vise seg frem ute i Europa i tillegg til at de får gode økonomiske fordeler i forhold til de norske klubbene.

I og med dette er den første kampen i gruppespillet er det viktig at RBK gjør en god kamp og går for seier mot LASK Linz. Den første kampen kan være med på å forme resten av gruppespillet, og de må ta alle poengene de kan få. Vi håper og tror at dette kan gå veien, slik at vi kan oppleve at Rosenborg oppnår suksess ute i Europa.